VINTERNS BOKLISTA 19/20

December – Februari

Utanför fönstret ringlar snö ner mot marken och efter en vinter helt utan snö (nästan) känns det lite märkligt. Speciellt då jag planerar trädgården för året och just nu bara vill ha sol och värme. Men idag behöver jag inte bry mig om vädret då jag ska ska stanna inne och gräva ner mig i marklära inför hemtentan på fredag.

Men först tänkte jag att vi kunde kolla på vad jag har läst den här vintern. För mars-maj måste väl ändå räknas som vårmånader sen? De här tre månaderna har jag inte hunnit komma igenom lika många böcker som i höstas, men ett par har det ändå blivit!

The Giver of Stars – Jojo Moyes

Lika mysig som vanligt när det kommer från Jojo Moyes. En härlig historia om starka kvinnor och deras sammanhållning när de sköter ett resebibliotek via häst uppe i bergen.

Educated – Tara Westover

Som en rekommendation från Barack Obama så kunde den här boken inta va annat än bra. Superintressant självbiografi om hur det är att växa upp som mormon, psykisk ohälsa och vikten av utbildning. Riktigt gripande!

Det är något som inte stämmer – Martina Haag

Detta var en rekommendation jag fick från en klasskompis efter jag satt och hypeade Historieätarna. En bra påminnelse om att det finns två sidor av varje historia och komplexiteten i att prioritera sin egen lycka framför andras. Och hur svåra uppbrott kan vara.

Niceville – Kathryn Stokett

Älskar filmen för dess handling, skådelspelare, kostymer och scener så kände att jag verkligen ville ge boken en chans också! Jag blev förvånad över hur exakt filmen har gjorts efter boken. Lång men riktigt bra bok!

Born to Run – Bruce Springsteen

Bruce Springsteen är ju en av mina absoluta favoritartister så när jag såg att han talade in sin egen ljudbok lät det ju bara så intressant. Dock fick jag sätta denna på paus efter några timmar då den är lite för djup för februari! Så får fortsätta vid ett senare tillfälle! Återkommer 😉

The Summer Wives – Beatriz Williams

Lite historisk romance passade sig mycket bättre för februari. Denna var dock kanska vemodig och tung för att va romance, men bättre lycka nästa gång!

Och det var alla böcker jag kommit igenom den här månaden! Åh va jag längtar efter sommar nu och sitta ute i hammocken!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *